ANGI

ANGI står för Anorexia Nervosa Genetics Initiative och är ett internationellt forskningssamarbete mellan forskare från USA, Australien, Nya Zeeland, Danmark och Sverige.

I ANGI-studien försöker vi ta reda på vilka bakomliggande biologiska och miljömässiga faktorer som orsakar sjukdomen anorexia nervosa. Det är den största och mest rigorösa undersökningen av ätstörningar som någonsin har genomförts. Vi samlar in klinisk information och blodprover från kvinnor, män, flickor och pojkar som någon gång har lidit av anorexia nervosa samt även från personer utan en ätstörning (s k kontrollpersoner). ANGI är en studie som pågår 2013-2017. Studien är godkänd av Regionala etikprövningsnämnden i Stockholm (Dnr 2013/112-31/2) och koordineras från Karolinska Institutet, Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik. Projektet finansieras av en amerikansk stiftelse som heter Klarman Family Foundation.

Mer information om ANGI-studien hittar du här (extern länk).


Warning: Use of undefined constant   - assumed ' ' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/cibris/public_html/wp-content/themes/cibris/diagnosis-project.php on line 39

Nyheter inom Anorexia nervosa